Loading

Когато пристигнеш на водоема за първи път, е много важно да огледаш добре мястото където ще лагеруваш.

Разгледай нещата, които нашият екип смята,че са важни за всеки, който обича да почива под открито небе:

➡ От голямо значение е до мястото, което си избрал да не минават често автомобили,защото това е неудобство както за теб, така и за децата, ако си решили да къмпингуваш със семейството.
➡ Много е важно лагера, да не е прекалено близо до водата, особено ако си на язовир и то близо до стената,както знаеш, че при по-големите язовири нивото на водата се регулира от хора и е много вероятно, след няколко минути лагера ти да се окаже във вода.
➡ Мястото за лагеруване трябва да е на равно място,колкото по-стръмно,толкова е по-опасно.Последното нещо, от което се нуждаеш, е всичките ти къмпинг съоръжения и такъми да плават надолу по течението по време на буря,също така провери земята за счупени стъкла, остри предмети, отровни растения, пчели, гнезда на мравки и др.
➡ Всички обичаме да има сянка, особено в горещите летни месеци, но ти препоръчваме да не правиш лагера директно под големи дървета,те са известни с падането на огромни клони без предупреждение – никога не лагерувай директно под някакво голямо дърво или нестабилна структура.
➡ Ако планираш да отседнеш на популярно място за лагер или място за риболов, не забравяй да планираш пътуването, така че да пристигнеш рано, за да избегнеш разочарование от липса да добри места. Задължително планувай пътуването, така че да пристигнеш по светло, за да си осигурите достатъчно време за настаняване и избор на правилното място
➡ Речните корита на присъхнали реки, не са най-безопасните зони за поставяне на палатка,защото ако в случай на дъжд или ако реката е приливна, може да бъдете неприятно изненадан.
➡ Винаги проверявайте местните прогнози за времето – https://www.sinoptik.bg/locations/europe/bulgaria

Много важно е да избереш правилното място, за да не се налага да се местите или къмпингуване бързо да приключи заради неправилен избора на място за лагеруване.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *