Loading

Захранката може да има основна заслуга за слуката в риболова, за това си заслужава да и се отдели време, за да се приготви правилно.
Перфектната захранка трябва да е фина, пухкава и без мокри буци. Безотговорното отношение към захранката и глетавите миксове са едни от най-големите и основни грешки, които костват много риби, но често са срещана гледка по водоемите.
Хубавата захранка е лесно постижима всеки път, от ваша страна трябва само да и се отдели нужното време. Перфектната храна обикновено отнема около 35 минути и трябва да е първото нещо, с което да се заемете, когато стигнете на брега.
След като я забъркате, първоначално може да я оставите да преседи докато подготвите останалите си такъми.

Универесална рецепта за приготвяне на захранката:

* Изсипете 1кг от любимата си захранка в голяма кофа.
* Изсипете 0,5л вода от мястото, където ще ловите. Опитайте се да не използвате вода от чешмата, защото тя съдържа химикали и хлор.
* Разбъркайте енергично с разтворени пръсти в продължение на две минути. Добавете още 200мл и бъркайте още 30 секунди, докато захранката не се омеси добре.
Лекото стискане трябва да образува малка топка с ясно отличителни следи от пръстите, но трябва да се разпада лесно при натиск.
* Половин час преди риболов добавете нови 100мл вода към микса.
* Пет минути преди началото добавете още 100мл, разбъркайте и пресейте.
ВАЖНО: Доказателство, че захранката ви е станала перфектна е, когато стиската придобие малко по-тъмен цвят от останалата насипна захранка.

Кое е правилно и кое е грешно при приготвянето за захранката:

Правилно:

* Разбъркайте захранката добре преди риболов. Това и помага да поеме равномерно течността.
* Добавяйте вода към захранката си, а не захранка към водата. Бавното изсипване на водата дава повече контрол към крайния микс.
* Използвайте голяма кофа, за да можете добре да разбъркате захранката и да вкарате достатъчно количество кислород в нея и тя да стане пухкава.
* Използвайте сито, за да разделите мокрите буци и да вкарате кислород.

Грешно:

* Не бъдете нетърпеливи. Перфектната захранка отнема около 35 минути. Започнете първо с нея, когато отидете на водоема.
* Недейте просто да добавяте вода и да я оставяте така във захранката. Някои части ще са преовлажнени, други ще останат сухи, карайки топките да се разпадат по време на хвърлянето.
* Не бъдете мързеливи. Бъдете готови да разбъркате захранката енергично с разтворена ръка в продължение на 2-3 минути.

 

Едно бонусче ТОП 5 Уникални Рецепти за захранка за риболов на шаран!

Много е важно да знаете с какво се храни шарана и на какво се лови най-добре.
В много отношения, стръвта за шаран е много подобна на стръвта за сом, но шаранът предпочита сладките примамки защото произхожда от Азия, където е свикнал да яде паднали плодове.

Да започваме с рецептите:

Корнфлейкс шаранова стръв

1 купа корнфлейкс
1 чаша брашно
2 супени лъжици захар
Топла вода

Корнфлейкс-а го смесвате с брашното и захарта. Бавно добавяте топла вода, като се разбърква на ръка. Добавя се вода, докато не се получи една гъвкава констистенция.

Фъстъчено масло-сандвичи за шаран

4 филийки хляб
½ чаша фъстъчено масло
½ Купа семена за птици
¼ чаша вода

Направете два сандвичи с фъстъчено масло използващи хляб и фъстъчено масло. В купа добавете семена за птици и покрийте сандвичите, като ги поръсите със семета. Това става най-лесно като прокарате сандвичите през пръстите. Добавя се бавно вода. Хлябът ще абсорбира водата и ще се постигне желаната консистенция.

Желе-Хляб стръв за шаран

1 пакет ягодово желе
4 филийки хляб
½ чаша брашно
Топла вода

Разтваря се желето микс в ¼ чаша топла вода. Раздробявате хляба и го смесвате с брашното. Бавно добавете вода и разбърквате. Добавете още топла вода, за да стане микса в подходяща консистенция.

Стръв за шаран от царевичен брашно

1 кутия сладко царевично брашно
1 сладка царевица в консерва
2 филийки хляб

Начупете хляба и го разбъркайте заедно с всички съставки на ръка. Може да се наложи да оставите сместа да престои за няколко минути докато брашното абсорбира влагата от сока от сладката царевица.

Качамакова стръв за шаран

2 чаши качамак
½ прахообразна напитка Степ микс
Топла вода

Смесва се брашното и степа и бавно се добавя топла вода.

Тези захранкки са тествани и работят,но разбира не на на всеки риблов сме имали слука. За това риболова е толкова интересен. Ако имаш нужда от съвет винаги може да ни пишеш или да ни се обадиш. Може да хвълиш едно око и нашият онлайн магазин.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *