Loading

Добре, сега, когато си намерил идеалното място, е време да създадеш лагер. Ако нямаш гребло или метла сред къмпинг оборудването си, можеш да пометеш района с някои клонки, като се увериш, че няма остри предмети, които потенциално биха могли да пробият надуваемият матрак.

Когато къмпингуваш с малки деца, твоето разположение на къмпинга ще играе основна роля за безопасността.Не бързай да опънеш палатката наляво, надясно и в центъра. Трябва да си наясно с пътеки, пътни платна, и други ръководства за въжета и граници на кемпери, когато опъваш палатката си. Повечето къмпинги имат няколко пътища в и около къмпинг зоната, така че къмпингуващите да имат достъп до къмпингите си с превозните си средства. Винаги наблюдавай децата около къмпинга и никога не ги оставяй да играят по главна пътека или пътища, по които има вероятност да минават превозни средства.

Тъй като твоят огън вероятно ще бъде централната точка на къмпинга, той трябва да бъде разположен в или близо до центъра на откритата зона. Най-добре е палатките да са обърнати към къмпинга и към огъня, но трябва палатките да са леко под ъгъл, така че да не се напълнят с дим. Някои къмпинги позволяват много място,други паркират кемпери и няма много място. Но ако пространството позволява, се препоръчва да има палатки на разстояние най-малко 6 метра една от друга, за да предотвратиш риска от разпространение на пожар.

СЪВЕТ: Сложи една обикновена изтиовалка пред входа на палатката, за да сложите вашите обувки, така със сигурност ще поддържаш палатката си по-чиста, ако не си в състояние да попречиш на децата да влизат и излизат.

Друга фокусна точка на къмпинга е трапезата / зоната за пикник, която трябва да бъде разположена между зоната за готвене и огъня.

Ако не използваш огънят за готвене, най-добре е да има определена зона за готвене и за съхранение на храна. Отпадъците е най добре да се събират от външния край на откритата зона на къмпинга, така че да не пречи на други дейности в лагера.
Никога не забравяй да събираш остатъците от храна и боклук всяка вечер, за да предотвратиш навлизането на диви животни в къмпинга.

Трябва да предвидиш и безопасно кътче за игра предназначена за децата. То трябва  да е далеч от огнището, зоните за готвене и сеч за дърва, но все пак да са в полезрението и близо до основния лагер!

Надяваме се ,че тези полезни съвети ще са ти от полза.

Ако не си прочел статята за “Как да разположим лагера си”  може да я прчетеш от тук

Разгледай и Онлайн Магазина ни!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *