Loading

ТОП 3 Съвета за По- добра слука по време на Риболов

 

Знам, че за всеки риболовец най- важното нещо е, да има слука по време на риболов.  И колкото по големи и борбени са рибите, толкова по- големи са  удоволствието и адреналина.  А те се постигат с трите най-важни Неща, на които трябва да обърнем внимание когато ходим за риба.

Да някои от вас ще кажат:

“НЕ е най-важен риболова, все пак сме:  сред природата, не сме пред компютъра, излезли със семейството и си направихме пикник, подишах чист въздух.” и др. Такива оправдания съм си измислял и аз, за да се успокоявам, когато риболова е бил слаб.

Не ме разбирай погрешно.  Всичко това е вярно в някои от случаите. Никога не е лошо да си направиш пикник със семейството, но главната ни цел не беше ли да сме голмайсторите на водоема и да  бележим гол след гол :).

Няма те бавя повече! Сега ще ти Споделя ТОП 3 съвета за по- добра слука.

СЪВЕТ 1

 ТАКЪМА е нещото, БЕЗ което добрата слука е невъзможна!

Какво имам предвид – Това е всяка една джаджа с която ще подобриш риболова си.

Ето и някои от тях:

  • Въдица – много е важно да подбереш правилната въдица, според риболова, който и където ще практикуваш – дали ще е за шарани, фидер, плувка, спининг. Дали ще на Река, язовир или море.

Може да прегледаш стаията ни за Избор на Шаранджийска Въдица , ако си решил да влезеш по- дълбоко в шаранджийският риболов.

  • Макара – Това че я поставяме на второ място,  не означава , че е по-малко важна. Отново Макарата се подбира според риболова който ще практикуваш

Много е важен размера ,предавателно число, с каква шпула ще е макарата,  какъв размер и колко влакно побира, дали е за сладка или солена вода.

За момента нямаме тема относно макарите, но ако искаш да научиш повече за тях напиши в коментарите и ако има интерес ще напишем статия по темата.

Също така може да ни се обадиш или пишеш и ще се постараем да ти помогнем както и с каквото можем.

  • Влакно – Не случайно влакното е на трето място, без тези три Такъмчета взети заедно не можеш да практикуваш какъвто и да е риболов в днешно време.

Сега по темата – влакното също е от голяма важност, то може да бъде Плетено, Монофилно, Флуорокарбон, Влакно за Поводи и.т.н.

  • Риболовни Кукички – Това е една малка част,но много важна за по-големия успех. За по мудни риби(предимно студените месеци) се полват много малки куки – 12,14,16,18 дори 20 номер куки. Те също различават според предназначението си.
  • Всички други допълнителни такъмчета, които ще ти помогнат за дадения риболов , като Плувки, Класьор за поводи, примамки за хищници и др. също са много важни,но те се избират според риболова и за това няма да влизаме на дълбоко.

По тази точка ни имаме няколко решения с които сме абсолютно убедени, че ще ти помгнат да избиеш рибата на водема и да си крачка пред колегите :).

И те са Машинка за Връзване на Куки , Светеща Умна Плувка , Ножица за Спиниг Риболов , Примамки за Хищници.  Ако пък искаш, може да разгледаш магазина ни и всички продукти в него от тук : https//:ofertichka.eu/shop

 

СЪВЕТ 2

 

много ВАЖНО нещо е ЗАХРАНКАТА/ПРИМАМКАТА!

НИКОГА не я Подценявай, тя е “твоето АЗ” под водата. Когато си подхранил с точната захранка независимо от риболова който практикуваш рибата вижда, надушва петното(т.е. вижда теб) и ако и хареса какво си и предложил ще  събудиш нейното любопитство и тя ще дойде до петното.

Представи си следната ситуция – Ти си тръгнал с Кутийка Червеи, а колегата до теб има 2 вида захранка , 3 вида червеи, ароматизатори и няколко кутии с примамки.

Кой според теб ще има по-голям шанс на водоема? Разбра се, че колегата, естествено няма гаранция, но шанса за повече уловена риба ще е в негова полза.

От опит ще ти кажа, че колкото повече експериментираш, толкова по-голям е шанса да хванеш повече риба.

Ако си с една кутийка бял чевей, няма какво повече да експериментираш, но ако имаш всичките тези неща които изброих, в повечето случаи слуката е неизбежна.

Под захранка имам предвид всичко това, което може да подмами рибата към теб и твоето петно.

Когато се споменава захранка всеки се сеща за пакета, който разбъркваме на водоема, да това е така , но захранка може да бъде и хляба , червеите, ароматизаторите , Пудрите , протеиновите топчета за шараните. Захранка може да наречем и Примамките за Хищницте, там също е много важно да има разнообразие. Такива примамки може да видиш в секцията ПРИМАМКИ.

Ето тук може да видиш и статия относно приготвянето на някои захранки : https://ofertichka.eu/2020/05/01/kak-da-napravim-zahrankata/

СЪВЕТ 3

Риболовната ЕКИПИРОВКА е много важна и отново всичко трябва да бъде подбрано според риболова който ще практикуваме.

Колкото по-комфортно се чувстваме, толково по- голям е шансът за слуга и удоволствие по време на риболовния излет.

Пример:

Ако ходим на Спининг риболов, не ни трябва удобен стол, чадър с UV защита или рибарски куфар. По- скоро това ще са аксесоари от които бихме имали нужда ако ще ловим мирни риби като Каракуда, Шаран , Амур и др.

За риболова спининг ще са ни нужни качествени обувки, Гащеризон за газене, Очила , чанта за Примамки и.т.н.

Ето защо риболова е толкова интересен спорт.  Чрез него ти не само се свързваш с природата, но и се учиш  как да се предпазиш от нея.

Ето за това и ЕКИПИРОВКАТА  не трябва да бъде подценявана.

Понякога един рояк комари лятото може да ни изнерви, и да ни накара да си съберем нещата и да си тръгнем без слука. 

Но а ако сме се подготвили и сме си взели репелент против комари.  Тогава променяме играта в наша полза и естествено  шанса за слука е много по-голям.

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *