Loading

Кога, ако не СЕГА е идеалният момент да започнеш за ходиш за риба!

Много изследвания са доказали, че когато човек е  сред природата е по-щастлив , има повишена производителност и  по-добро здравословно състояние.  А какво по-добро от това да съчетаеш разходка сред природата ,било то сам или със семейство и приятели и в същото време да практикуваш любимото си хоби!

И така, какво чакаш?

За да те надъхам още малко ще ти дам 5 причини да започнеш да ходиш на риболов още сега!

Причина № 1

Красотите на Природата! 

Хубаво е да разнообразим еднообразния си начин на живот и да излезем извън нашите домове, коли и офиси и да бъдем заобиколени от дървета, вода, небе и всички забележителности и звуци на природата. И точно това е едно о най-истинските неща при риболова. Можеш да насладиш на красивата природа и в същото време да половиш малко рибка. Разбира се, не казвам , че Адреналина при уловена риба, Шегите с приятели не е нещо уникално , но Факта , че си сред природата и практикуваш любимото си хоби е неописуемо.

Причина № 2

Здравословно състояние!

Естествено, прекарването на време сред природата получаваме напълно Безплатно , по-добро здравословно състояние! Вдишването на чист въздух, подобрява на работата на белите дробове , а когато сме под слънчевите лъчи (нямам предвид адские жеги 🙂 ) ,тялото ни приема  витамин D , като по този начин намаляваме стреса и увеличаваме на щастието. Ако си пушач и искаш да откажеш цигарите, те съветвам  да започнеш да практикуваш, мухарски или спининг риболов,защото да пушиш по време на риболов е просто неудобно (за останалите видове риболов това не важи).  Когато си запленен от  риболова времето минава много бързо и изобщо няма да се сещаш да запалиш ,след няколко излета ще си забравил за цигарите ,не казвам, че е лесно ,но е факт, тестван не само от мен!

Причина № 3

Самостоятелно спортно,със семейството или с приятелите – изборът е твой!

Ако имаш нужда от  малко време насаме, риболовът е един от най-добрите начини да изчистиш ума си … от всичко, с изключение на риболова, разбира се. Искаш компания? Тогава отиди със семейството си или с приятели, а защо не и с двете 🙂 .

Причина № 4

Специални Умения!

Освен, че Придобиваш умения като да правиш различно възли ,монтажи ,риболовът е като учебник по Биология 🙂 . За да имаш повече слука ти трябва да се научиш как се хранят рибите , в кои водни слоеве, ще се натъкнеш на много растения ,гъби, животинки и др.  Правенето на различни монтажи и възли е основното нещо при всеки вид риболов, което ще научиш. И предполагам си съгласен с мен ,че , когато нямаш екстри, ставаш много по-креативен от колкото ако имаш всичко на готово, както е вкъщи например. Това са само малка част от уменията които ще придобиеш .

Причина № 5

Съчетание на полезното с приятното!

Това е причина по-скоро, ти да си по-близо до водата , а в същото време на семейството да не му е скучно.  Сигурно се питаш “Ама как така!”. Ами много е просто, заведи семейството си на почивка, където има река, язовир, море ,като по този начин ти ще можеш да половиш и а жената и децата ще се забавляват на басейна! Може би сега изскача въпроса, “Защо да практикувам риболов докато съм на море или на планина?” И тук отговора е много лесен, защото това е хобито, което може да практикуваш навсякъде където има вода, а водата всеки я обича! (Както ти ще си до вода и ще ловиш риба, така жената и децата също ще са до вода и ще се цопкат в бесейна 😉 ).

Сега ще ти предложа няколко дестинации с , които може да съчетаеш риболова и да заведеш семейството на почивка сред природата.

  1. Яз. Батак – прекрасно място за почивка и  риболов както от лодка , така и от брега – много заведения , стаи  за гости с басейни
  2. Яз. Доспат – гр. Доспат или с. Сърница – Много красиво място в Родопите. Хем за риба ,хем на Басейн. Яко нали !
  3. Комплекс Ягнево – близо до Златоград,  уникално и много спокойно местенце,  което има собствен водоем за да риболовстваш, а за жената коктейли до басейна!
  4. Комплекс Романтика с. Кирково – Това е кътчето ,където Риболова и Романтиката се съчетават идеално! :). И е близо до Гръцката граница.

Какво ще кажеш! Не е толкова скучен Риболова нали? Сега е време да излезеш и да се му се насладиш, както ти е кеф!

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *