Loading

Клатушки

Считани за най-простите от всички други примамки, те получиха името си, защото приличат на главата на лъжица. Те действат на рибата , като правят трептящо и клатушкащо се движение или действие. Клатушките са отлични за начинаещи; лесни за използване и много достъпен.

Блесни или Въртелешки

 

Въртящият се механизъм е основната част която дразни хищщника. При въртене във водата слънцето се отразява в металната въртележка имитирайки люспи на истинска риба! Това е  универсална примамка, чрез която  можем да правим различни проводки като променяме скоростта на въртенето на макарата.  За пъстърва и кефал се препоръчва по-малък размер и по-големи блесни се харесват и от Щуките.

 

Повърхностни примамки – Попери

 

Тези примамки се използват на водната повърхност и се считат за най-експлозивно вълнуващите от всички примамки, тъй като всъщност може да се види как рибата поема примамката, а това прави голям кеф на Риболовеца.  При тези примамки може да се видим как Рибата излиза напълно от водата. Повърхностните примамки са идеален избор на обрасли водоеми,къде шанса да има много закачки е голям и по този начиш шанса да загубим примамката във водата е по-малък!

 

Съспендъри

При неутрална плаваемост воблера т.е замръзва там където го спреш. Реагира страхто на Туич.  Поради тази причина този тип примамка е идеален за преследване на вашата плячка, скрита в близост до плевелите, скалите или бреговете. Когато се туичва, за да имитира живот.

При неутрална плаваемост воблера т.е замръзва там където го спреш. Реагира страхто на Туич.  Поради тази причина този тип примамка е идеален за преследване на вашата плячка, скрита в близост до плевелите, скалите или бреговете. Когато се туичва, за да имитира живот.

Плаващи Примамки

Абсолютно задължително за всички спинимгисти, те покриват широк обхват в дълбочини на газене; започвайки от малко под повърхността до 2 метра. Дълбочината на гмуркане се определя от гледната точка на лопатката или перката към тялото на примамката. Колкото по-малък е ъгълът към тялото на примамката, толкова по-дълбоко може да се потопи. Формата, както и размерът на лопатката и тялото на примамката допринасят за движението на тапата във водата.

Потъващи Примамки

Те са отличният избор за по-дълбоки води , при който навиването може да започне веднага след достигане на предпочитаната дълбочина. Това се постига чрез отброяване, преди човек да започне да навива влакното. Разстоянието, което примамката е преминала при  потъване за определено време, ще ти даде ясна представа колко на колко метра е примамката в момента или на каква дълбочина са рибите, когато ударят;

 

Силиконови примамки

 

Това е мека силиконова примамка, която се предлага в различни форми и форми, с подходящи размери и цветове. Те обикновено се използват за морски и сладководен риболов, който може да се използва на претеглена джиг глава.

 

 

Джъркове

 

Нямайки собствено движение, когато е във водата, риболовецът дава живот на тази примамка; винаги, когато въдицата трепери или се разклаща или дръпне(twich), може да изглежда, че тази примамка има живот. Тази примамка в по-голямата си част имитира ранена риба, която хищинкът я мисли за съблазнителна, и ще бъде принуден да нападне!

Разгледай тук нашите примамки

Подобни статии

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *